OVER MOOSE AND MORE

OVER MOOSE AND MORE

Mijn naam is Brenda Heijker, samen met mijn man Vincent ontdekte ik in 2006 het prachtige land Zweden. Mijn passie voor de Zuidelijke landen maakte toen plaats voor het verlangen naar de rust en ruimte in het hoge Noorden.

Het was Zweden waar ik voor het eerst kennismaakte met een imposante eland (in het Engels: moose). ‘Gewoon’ zomaar langs de weg stond dit prachtige dier. Inmiddels heb ik al vele elanden  gespot. Ik vind het iedere keer een cadeautje om ze in de vrije natuur te mogen aanschouwen.

Om het Zweedse gevoel ook thuis in Nederland te beleven bezochten Vincent en ik regelmatig Scandinavische beurzen. Heerlijk om daar rond te dwalen en zoveel mensen te ontmoeten met dezelfde passie voor Scandinavië.

Al vrij snel ging ik bij deze beurzen op zoek naar een eland, van pluche of steen, het maakte mij niet uit. Wat mijn verbazing schetste was dat er niet één te vinden was in welke vorm van ook. De enige eland die ik zag bleek als decoratiemateriaal van de stand te fungeren. Op dat moment ontstond bij mij het idee om met dat gemis aan de slag te gaan.

Inmiddels ben ik op verschillende beurzen en fairs te vinden met Moose and More. ‘More’ omdat er nog zoveel meer leuke accessoires met een Scandinavisch tintje zijn te vinden bij mij. Tegenwoordig is de eland wel veelvuldig terug te vinden bij Scandinavische beurzen. Erg leuk natuurlijk, want er kunnen er niet genoeg zijn!

Bij Moose and More vind je iedere keer weer nieuwe items. Ik probeer voor ieder wat wils in de collectie op te nemen. Van grote elanden en hertenkoppen van metaal of (steiger)hout voor binnen of buiten tot ‘aaibare’ elandjes en sieradendoosjes.

Ook handgemaakte accessoires maken deel uit van de collectie. Hiervoor ga ik zowel in Nederland als in Zweden op zoek naar creatievelingen. Alles wordt in kleine oplage gemaakt, zo blijft de collectie afwisselend en voor de makers overzichtelijk en leuk om te doen.

Moose and More heeft geen webshop. De verkoop beperkt zich tot events, beurzen en fairs. Af en toe wordt hier een uitzondering op gemaakt en kan je rechtstreeks een item bestellen. Houd hiervoor de website, facebook en instagram in de gaten. 

Ik zou het leuk vinden als je is een kijkje komt nemen bij mijn stand.

Groetjes,

Brenda Heijker