HANDGEMAAKT

HANDGEMAAKT

Zo leuk is het om steeds weer nieuwe mensen te ontmoeten die creatief zijn of ‘gewoon’ dezelfde passie hebben voor elanden.

Heb je ook ‘iets’ met elanden, ben je creatief, denk je dat je een leuk product hebt voor de collectie van Moose and More? Dan kom ik graag met jou in contact.

 

Meer dan 100 jaar oud is het hout van de (donkere) eland op de foto en afkomstig uit een schoolgebouw in de buurt van het plaatsje Ekshärad (Värmland – Zweden). Deze elandjes werden speciaal voor Moose and More vervaardigd door Colin Smith. Colin zaagt, voornamelijk in de donkere winter maanden, de mooiste creaties uit verschillende houtsoorten. Zoals lepels, verschillende dieren en oude messen voorziet hij van een nieuw handvat. Inmiddels zijn deze elandjes niet meer na te bestellen. 

 

                                                 

Ieder jaar is er in de zomer een cultuurroute in Tiomilaskogen, op de grens van Värmland en Zuid Dalarna. In het dorpje Avradsberg (kommun Malung-Sälen) heb ik kennis gemaakt met Kea. In haar ‘keramiker ateljé’ was het mogelijk om onder andere schaaltjes, vaasjes en kopjes te bewonderen. Mijn oog viel al snel op een paar prachtige elanden.

Ik ben blij dat ik deze in mijn collectie mag opnemen.

Kea Jansen, facebook.com/KeaAtelier       www.kea-atelier.nl