HANDGEMAAKT

HANDGEMAAKT

Zo leuk is het om steeds weer nieuwe mensen te ontmoeten die creatief zijn of ‘gewoon’ dezelfde passie hebben voor elanden.

Meer dan 100 jaar oud is het hout van de (donkere) eland op de foto en afkomstig uit een schoolgebouw in de buurt van het plaatsje Ekshärad (Värmland – Zweden). Deze elandjes worden speciaal voor Moose and More vervaardigd door Colin Smith. Colin zaagt, voornamelijk in de donkere winter maanden, de mooiste creaties uit verschillende houtsoorten. Zoals lepels, verschillende dieren en oude messen voorziet hij van een nieuw handvat. Ik kan bijna niet wachten tot mei 2019, want dan zal de bestelling klaar zijn. Op de facebook pagina van Moose and More is inmiddels gebleken dat er veel belangstelling is.

 

                                                 

In de zomer van 2018 heb ik in Zweden de cultuurroute in Tiomilaskogen, op de grens van Värmland en Zuid Dalarna, gereden. In het dorpje Avradsberg (kommun Malung-Sälen) heb ik kennis gemaakt met Kea. In haar ‘keramiker ateljé’ was het mogelijk om onder andere schaaltjes, vaasjes en kopjes te bewonderen. Mijn oog viel al snel op een paar prachtige elanden.

Ik ben blij dat ik deze in mijn collectie mag opnemen.

Kea Jansen, facebook.com/KeaAtelier       www.kea-atelier.nl

 

Swede Living biedt naast Scandinavische design producten ook handgemaakte producten aan. In haar werkplaats in de buurt van Munkfors maakt eigenaresse Denise onder andere prachtige accessoires van leer. Ik heb nu gekozen voor de sleutelhangers. Denise biedt de mogelijkheid om zelf de tekst voor op de hanger te bepalen. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.

Het borrelt van creativiteit bij Denise, hopelijk mogen we nog een keer wat van haar terug zien bij Moose and More.

Denise Eysberg, www.swedeliving.se

 

Eindelijk…..menigeen was hier al naar op zoek en nu is het beschikbaar. Een boek met veel wetenswaardigheden over ‘de Koning van het woud’.

Het boek staat vol met leuk omschreven feiten. Het is een boek voor het hele gezin en geïllustreerd met kleurige foto’s. Het enthousiasme van Yvo Kiela (auteur) voor deze machtige dieren is op iedere pagina terug te vinden. Een aanrader voor iedereen die wat meer over de eland te weten wil komen, maar ook voor de doorgewinterde elandenliefhebber een ‘must have’.

En….Moose and More heeft een leuke actie! Benieuwd? Informeer bij de stand van Moose and More tijdens de komende beurzen.

Yvo Kiela, www.RawhidesGuiding.nl

 

 

Heb je ook ‘iets’ met elanden, ben je creatief, denk je dat je een leuk product hebt voor de collectie van Moose and More? Dan kom ik graag met jou in contact.